Vruchtensappen

Het ontstaan van Schulp vruchtensappen

De productie van de (h)eerlijke vruchtensappen begint bij de teler. Als de oogst is binnengehaald, wordt bij Schulp het fruit verwerkt. Eerst wordt al het fruit onder toeziend oog van de medewerkers geïnspecteerd. Alleen het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en zorgvuldig geperst. Zo komt het natuurlijke sap vrij. Daarna ondergaat het sap een korte warmtebehandeling waardoor het in een gesloten fles prima houdbaar is, maar zodat ook de gezonde vitamines en mineralen behouden blijven. In dit hele proces wordt er niets toegevoegd aan het fruit. Alleen het pure sap komt in de fles. En zo hoort het ook!

Echt sap is natuurtroebel en puur natuur. Het kwaliteits- en hygiënebeleid, dat van toepassing is op het gehele productieproces, is HACCP gecertificeerd. Tevens is het productieproces beoordeeld en gecertificeerd door SKAL. Dit betekent dat Schulp biologisch geteeld fruit mag verwerken en met EKO-keurmerk vermarkten.

Wist u dat een appel voor meer dan 90 procent uit sap bestaat? De fruitpulp die overblijft na het persen, gebruikt een naburige melkveehouder aan de overkant van de Vecht als gezond veevoer voor zijn koeien.